+ Meer informatie

Amaryllis

1 minuut leestijd

Kan ik mijn amaryllis in de tuin zetten? In depot of in de volle grond? Antwoord — Wij nemen aan, dat u een echte amaryllis belladonna hebt, dat is een bolbloem. Er is n.l. ook een kasplant, hippeastrum geheten, die vaak als amaryllis verkocht wordt. Ook dit is een bolgewas en de bol wordt altijd half boven de grond gezet in kamer ol kas. Deze hoort niet in de tuin. De echte amaryllis is iri feite een tuingewas. De bol wordt eind juli geplant, maar'ze is niet bestand tegen vorst en moet dus in de winter goed afgedekt worden, op een beschutte plaats. De bloem is roze. De hippeastrum kan alleen 's zomers buiten maar omdat u haar in september dan weer moet binnenhalen moet u haar in een pot zetten. Die pot graaft u in, zodat hij net even met aarde bedekt is, anders droogt de inhoud sterk uit.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.