+ Meer informatie

Kokoskoeken

1 minuut leestijd

Boter voor de bakplaat; 10 velletjes onwel van ca. 10x10 cm; eiwitten; 100 g gezeefde poedersuiker; 1 zakje vanillesuiker; liOg geraspte kokos.

Klop de eiwitten samen met de poeder- en vanillesuiker los in een vetvrije kom (maak de kom en de gardes schoon met wat azijn). Zet de kom met het eiwit boven een pan met een laagje heet water (au bain-marie) en klop het eiwit goed stijf. Neem de kom uit de pan en klop het eiwit nog ca. 30 seconden. Spatel de geraspte kokos in gedeelten door het eiwit. Schep op elk velletje ouwel ca. 3 eetlepels van het beslag. Bak de koeken in het midden van een voorverwarmde oven (150°C) in 25 a 30 minuten lichtbruin en gaar. ' C. Mous-J. van Amerongen 926 -]. van den Boogaard, Oss

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.