+ Meer informatie

Militairen DDR weer in kazerne

1 minuut leestijd

OOST-BERLIJN - Dertienduizend soldaten die te werk zijn gesteld In Oostdultse bedrijven keren naar hun kazernes terug. De militairen bezetten arbeidsplaatsen die vacant waren geworden als gevolg van de massale uittocht naar de Bondsrepubliek, teneinde de economie draaiende te houden. Dat meldde gisteren de Oostberlijnse krant Berliner Zeltung.

„Het leger kan niet langer de rol van verstrekker van mankracht voor de regering voor zijn rekening nemen", zo zegt generaal Waldemar Seifert, die voor het ministerie van defensie de operatie coördineerde.

„Op medewerking van beit .leger is destijds aangedrongen doo^jde oude communistische partijleiding om de gaten in de economie te stoppen", aldus Seifert. Aan deze medewerking komt nu een einde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.