+ Meer informatie

Vorig jaar meer ondernemingen in regio A'dam

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal ondernemingen in de regio Amsterdam is in 1990 gestegen van 55.000 naar in totaal 60.000. Ten opzichte van 1989 is dat een toename van 8,5 procent. Dat blijkt uit het jaarverslag over 1990 van de Kamer van Koophandel.

De Kamer kreeg in dat jaar te maken met 146.000 wijzigingen in het Handelsregister. Bedrijven zijn wettelijk verplicht om iedere verandering die zich in hun onderneming voordoet, te laten verwerken in het register dat fungeert als een soort burgerlijke stand voor bedrijven. Een tegenpartij in een zakelijk geschil kan zich beroepen op informatie die hij in het handelsregister heeft aangetrof-\j fen. Er werden 145.000 dossiers ter in- i zage gegeven en afschriften en uit- i treksels uit de dossiers gingen onge- j veer 154.000 keer over de toonbank

De Kamer van Koophandel in Amsterdam voert ook de registers van • 5700 verenigingen en 10.400 stichtin-1 gen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.