+ Meer informatie

Museumgebouw in Zwolle kampt met huiszwam

1 minuut leestijd

ZWOLLE (ANP) - Het voormalige gerechtsgebouw aan de Blijmarkt in Zwolle kampt met huiszwam. In het pand wordt volgend jaar een nieuw museum gevestigd, maar mogelijk veroorzaakt de paddestoel vertraging.

Dat hebben de bij de komst van het museum betrokken partijen gisteren bekendgemaakt. In het gebouw komt het nieuwe collectioneursmuseum van de Hannema-de Stuers Fundatie, die al exposeert in en rond kasteel Het Nijenhuis bij Heino en in de Bergkerk in Deventer.

De provincie, de gemeente Zwolle en de museuminstelling hebben opdracht gegeven voor een onderzoek naar de klimatologische omstandigheden in het gerechtsgebouw.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.