+ Meer informatie

Herfst op je bureau

2 minuten leestijd

Brr, ik zit binnen met de kachel aan en zie voor het raam de blaadjes van de bomen dwarrelen. Mooi van vorm zijn die blaadjes. Natuurlijk gaan we daar iets mee doen. En ook gaan we een mooie herfstige bureaulegger maken, met een potlodenpotje.

Nodig voor de bureaulegger en het potje:

- stukje mdf-hout van 30 x 50 cm.

- bloempotje

- een mooi herfstservet

- servettenlijm

- witte en bruine verf, geeft niet welke

- een kwast en een stukje schuurspons

Zaag eventueel de hoekjes van het stuk hout rond weg. Verf het hout en het bloempotje wit en vergeet de randjes niet. Laat het hout drogen.

Knip nu het servetje uit of scheur de randjes weg. Een servet heeft twee witte laagjes en die moeten eraf, anders kun je het straks niet netjes vas tplakken.

Doop een (schone) kwast een klein stukje in de servettenlijm. Gebruik vooral niet te veel lijm, want dan gaat het servetje stuk.

Maak met de lijmkwast een klein streepje op het geverfde hout en leg daar voorzichtig het servet op. Ga dan vanuit het midden van de servet met de kwast over het plaatje, totdat alles vastzit. Voorzichtig!! En weinig lijm gebruiken.

Doe zo ook het potje. Laat alles nu drogen.

Doop daarna een klein stukje schuurspons met de zachte kant in heel weinig verf. Daar waar je bruin wilt, voorzichtig deppend verf opbrengen. Je kunt ook lijntjes tekenen en daar met de bruine verf binnen blijven. Bewerk ook het potje. Eventueel vernis erover aanbrengen en klaar is je kunststuk.

Egeltje

Heb je wat mooie bladeren gezocht, dan kun je ook nog een egeltje maken. Dat is eigenlijk een grapje. Snijd een stukje grijze oasis in vieren en maak aan één stukje een rond voor- en achterkantje met een mesje. Steek herfstbladeren in de oasis -zodat het een egeltje wordt-, eventueel met een beetje lijm aan de bladsteeltjes. Zoek twee oogjes en een neusje in de natuur, bijvoorbeeld beukennootjes.

Tot de volgende keer!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.