+ Meer informatie

Demonstratie tegen houding Britse regering

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Uit „woede en onmacht" over de dood van Bobby Sands is dinsdagavond in Amsterdam een demonstratie tegen de houding van de Britse regering gehouden, waaraan duizend tot twaalfhonderd betogers deelnamen.

Behalve portretten van Sands en drie andere Noordierse hongerstakers, droegen zij borden en spandoeken mee met teksten als „Britse troepen uit Noord-Ierland", „Voor een verenigd socialistisch Ierland" en „Thatcher moordenaar".

De tocht, georganiseerd door het Hblok/Armagh komitee, ging van het Beursplein naar het Britse consulaat in de Johannes Vermeerstraat. Het gebouw waarin het consulaat is gevestigd, was afgeschermd met twee meter hoge hekken en een cordon agenten.

De demonstranten werden toegesproken door enkele organisatoren, die steeds werden onderbroken door een gescandeerd,,Thatcher moordenaar".

Tot ongeregeldheden kwam het niet. De activiteiten van de demonstranten bleven beperkt tot het gooien van enkele rookbommen in de tuin van het consulaat. Ook zijn er enige stenen in de richting van de ramen gesmeten, maar die troffen geen doel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.