+ Meer informatie

KGB zet 1000 agenten in bij top VS-SU

1 minuut leestijd

MOSKOU (AP) De KGB werkt M uur per etmaal om de veiligheidsmaatregelen voor het bezoek volgende iveek dinsdag en woensdag van de Amerikaanse president, George Bush, ie voltooien. Dit heeft een KGB-functionaris gisteren bekendgemaakt.

Volgens kolonel Valeri Velitsjko, die door het officiële persbureau TASS werd geïnterviewd, zullen meer dan 1000 KGB'ers worden ingezet tijdens de topontmoeting tussen Bush sn Sowjetpresident Gorbatsjov van 30en31juh.

Hij zei ook dat de KGB zal proberen fricties te voorkomen met de Amerikaanse „Secret Service", de dienst die verantwoordelijk is voor de beveiliging van Amerikaanse hoogwaardigheidsbekleders.

Volgens Amerikaanse diplomaten zullen ook nog ongeveer 100 Amerikaanse veiligheidsmensen (meest leden van de Secret Service) ingezet worden. De US Secret Service heeft niets met de CIA of de FBI te maken, maar hoort bij het ministerie van justitie.

Velitsjko, plaatsvervangend commandant van het KGB-onderdeel dat verantwoordelijk is voor de beveiliging van Sowjetleiders, verklaarde dat de Amerikaanse lijfwachten hun eigen wapens mee mogen brengen en dat zij die tijdens het bezoek mogen dragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.