+ Meer informatie

Huis gekraakt in Sliedrecht

1 minuut leestijd

SLIEDRECHT — Door enkele jongelui is de woning aan de Jordaanstoep 3 gekraakt. Het pand dat al geruime tijd leegstond, is eigendom van de gemeente Sliedrecht, die het had aangekocht in verband met de nieuwbouwplannen in het Stoepengebied Oostwijk IA. Het ziet er echter niet naar uit dat de woning zal moeten verdwijnen.

Op verzoeken om de woning te mogen huren of kopen is de gemeente niet ingegaan. Woensdagavond werd de woning, welke nog in redelijke staat verkeerde, opengebroken. Alhoewel de politie en de gemeentelijke instanties op de hoogte waren b niet direct ingegrepen. Vrijdagmorgen vroeg verscheen de politie met een wagen van Gemeentewerken. Op dat moment was er 1 kraker thuis.

Hij is meegenomen naar het politiebureau voor ondervraging en het aanwezige huisraad is afgevoerd. Juist vorige maand keurde de gemeenteraad een wijziging goed van de politieverordening welke het optreden tegen kraken mogelijk maakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.