+ Meer informatie

Varkens noteren lagere prijzen

Prijzen slachtrunderen stijgen iets

2 minuten leestijd

VLEUTEN — In de week tot 3 afiril brokkelden de varkensprijzen nog wat af. De grote organisaties VAKO en HOVA

verlaagden hun roepprijs met resp. 10 en 3 cent tot NCB handhaafde de roepprijs op ƒ3,80.

3,77, de

Deïe prijzen gelden bij de NCB voor varkens van 70/85 kg, bij de VAKO voor 70/90 kg en bij de HOVA voor 65/90 kg, alles kl. E, op basis van afmestbedrijf. Voor 70/90 kg verlaagde het Vagrocon de roepprijs met 5 cent tot ƒ 3,90 en handhaafde de NVC zijn prijs op ƒ 3,80. In Duitsland heeft de jjriis zich op lager niveau ongeveer gestabiliseerd, afgaande op de prijzen van halVe'varkëns in het overschótgebied Weser-Ems. In Nederland hebben in de vleesgroothandel de prijzen van hammen en schouders zich niet kunnen handhaven. Ook voor andere onderdelen gingen de prijzen wat omlaag. Men zal in de week tot 10 april veel zeilen moeten bijzetten om in Nederland het huidige prijspeil te handhaven. In de week tot 27 maart werden in Nederland ongeveer 278.000 varkens geslacht. Uitgevoerd werden in de week tot 3 april, volgens voorlopige cijfers 30.857 levende en 80.726 geslachte varkens, alle naar de partnerlanden in de Gemeenschap. Aan varkensvlees in stukken werd 3987 ton uitgevoerd, waarvan 2583 ton naar Italië. Aan rug- en buikspek werd 431 en 17 ton uitgevoerd, terwijl 304 ton bacon naar Engeland ging.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.