+ Meer informatie

Het is nu tijd om verlichting in de tuin aan te leggen

1 minuut leestijd

Licht in de tuin verlengt de buitenzit-tijd. Daarnaast kunnen lampen de tuin een extra accent geven. De vroege winter is een mooie tijd om voorzieningen te treffen. Belangrijk is of men kiest voor vaste lichtpunten of verplaatsbare. Verplaatsbare lampen "werken" soms op zonne-energie. Overdag laden ze energie op, ook als de zon niet schijnt, en 's avonds gaan ze aan. Op een zonnige dag wordt wel meer energie opgeladen dan op een sombere dag.
Bij vaste lichtpunten wordt de lamp rechtstreeks op de kabel aangesloten of er wordt een stopcontact aangelegd. Daar kan ook andere apparatuur op aangesloten worden, zoals elektrisch tuingereedschap. Natuurlijk wordt er speciale grondkabel gebruikt. Een goede heeft een stalen ommanteling, zodat men hem bij het spitten niet per ongeluk kan doorsteken.
Er moeten speciale, lekwatervrije contactdozen gekozen worden. Lekwatervrij betekent niet dat ze waterdicht zijn. Het is verstandig om ze onder een afdakje te bevestigen. Het kiezen van de armaturen is vaak niet eenvoudig. Simpel of luxe? Er is van alles te koop, van namaak tot echte oude lantarens toe. Een ding is zeker: Een eenvoudig armatuur verveelt nooit en is goedkoop!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.