+ Meer informatie

PvdA Winschoten heeft opnieuw politieke problemen

1 minuut leestijd

WINSCHOTEN - Binnen de Partij van de Arbeid in Winschoten is onenigheid ontstaan over de samenstelling van de kandidatenlijst voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Het is een nieuw conflict in een al jaren durende serie.

Om aan alle problemen binnen de PvdA-gemeenteraadsfractie een einde te maken, stelde een onafhankelijke bemiddelingscommissie onder leiding van oud- burgemeester Buiter van Groningen voor om na de raadsverkiezingen met een schone lei te beginnen. Daarom wilde deze commissie louter nieuwe mensen benoemen in de nieuwe raadsfractie.

De afdelingsvergadering ging daarmee niet akkoord: de PvdA-Ieden wilden ook enkele ervaren mensen tussen de nieuwe raadsleden. Volgens Buiter werd daarmee de bodem onder het voorstel van de onafhankelijke commissie weggehaald. Daarop trok deze commissie zich terug.

Gistermiddag heeft gewestelijk PvdA-voorzitter P. Boekhoudt contact gezocht met het landelijk PvdAbestuur. Volgens hem is er echter geen aanleiding voor het landelijk bestuur om in te grijpen. „Er is sprake van een patstelljpg in Winschoten. Een deel van dé leden wil louter nieuwe gezichten. Een ander deel wil er ook zittende raadsleden aan toevoegen. Maar wat de afdeling wil, dat gebeurt," aldus Boekhoudt. De komende dagen wordt er verder vergaderd.

De PvdA-fractie in Winschoten heeft door persoonlijke conflicten de afgelopen jaren zes wethouders naar huis gestuurd en vier fractievoorzitters gehad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.