+ Meer informatie

Micky Teenstra, die afscheid neemt van deelgemeenteraad Kralingen

4 minuten leestijd

ROTTERDAM - Wanneer de Rotterdamse wijk Kralingen op 6 maart de verkiezing van een nieuwe deelgemeenteraad achter de rug heeft, betekent dat voor Micky Teenstra-Verhaar het einde van tien jaar werk in het dagelijks bestuur van de deelgemeente. Na vier jaar voorzitterschap van de deelgemeente Kralingen vindt ze het bovendien genoeg. „Het wordt tijd om plaats te maken voor nieuwkomers. Er zijn goede, jonge VVD'ers die het werk kunnen overnemen. Er is dus geen enkele reden om te blijven zitten", zo vertrouwde ze de plaatselijke pers toe.

Het enthousiasme van de huidige voorzitter van de deelgemeente Kralingen is onverminderd. Kralingen noemt ze de mooiste van alle Rotterdamse deelgemeenten. Er wordt gewoond, gewerkt, gerecreëerd en gestudeerd. Daarmee bundelt ze het wandelen en picknicken in het Kralingse Bos en langs de Nieuwe Maas samen met de sportvoorzieningen (Excelsior), de bedrijvigheid (Brainpark) en de Erasmus Universiteit. De villa's in Kralingen-Oost, met de oude landgoederen aan de 's-Gravenweg, de nieuwbouw op het voormalige drinkwaterleidingterrein en het bestemmingsplan Jaffa in KralingenWest, completeren het beeld. Na tien jaar trek naar randgemeenten als Capelle en Krimpen aan den IJssel kunnen de mensen in Kralingen ook weer kiezen voor een huis met een tuin voor en achter.

Micky Teenstra is daar trots op. Met voldoening constateert ze dat bij alles wat de deelgemeente doet de bewonersorganisaties nauw betrokken zijn. Ze noemt die organisaties de hoeksteen van de deelgemeente. Die constructie noemt ze zelfs het „Kralings model".

Opmerkelijk genoeg beweegt Kralingen zich zelfs op het terrein van de stadsvernieuwing. De trekkersrol voor eeii project overnemen is nog in geen enkele andere deelgemeente vertoond. „Dat heeft te maken met een verschuiving in aandacht van stadsvernieuwing —tot voor kort de heilige koe in Rotterdam- naar sociale vernieuwing en wijkbeheer", zegt ze.

Politieke thuis

Mevrouw Teenstra is moeder van drie kinderen en echtgenoot van een dierenarts. Ook in dat opzicht kent ze een onregelmatig bestaan. Een dierenarts heeft ook avondspreekuren, nachtdiensten en weekenddiensten. Zelf ontplooide ze poUtieke activiteiten. Van huisuit is ze nogal liberaal ingesteld. Ooit sympathiseerde ze met D66. j-jaar thuis vond ze uiteindelijk bij de VVD, omdat in het liberalisme de aandacht voor het individu haar bijzonder aansprak. Wegens haar activiteiten werd ze gevraagd om voor de WD in de wijkraad van Kralingen te gaan zitten. Bij de eerste deelraadsverkiezingen in 1981 stond ze op de WD-lijst. Haar partij behaalde de absolute meerderheid en kreeg drie van de vijf zetels in het dagelijks bestuur en de PvdA twee. De laatste leverde de voorzitter. Dat werd in 1987 omgedraaid.

Avontuur

Geboren in de Zaan belandde ze via Den Haag, waar vader een eigen zaak begon, in Wassenaar. Daar bezocht ze het Rijnlands Lyceum. Na de verhuizing naar Bussum maakte ze kennis met een daar gevestigd lyceum. „Een school op christelijke grondslag met een conservatieve aanpak". Dat beviel haar dus niet. Het werd hbs en ook dat beviel niet. Het werd toen mms, een in die tijd vrij nieuwe middelbare schoolopleiding. Daarna begon het vrije leven. Een tolkenschool in Geneve, mo-frans in Utrecht, kaasmeisje in Duitsland, gids op oude rondvaartboten in Utrecht en vaste tolk-vertaalster van de buitenlandse dienst van de Jaarbeurs.

En toen kwam de student diergeneeskunde in haar leven. Ze trouwden en gingen in Amsterdam wonen toen hij als dierenarts bij Artis terecht kon. Een jaar na Artis werd een dierenartsenpraktijk gekocht in Rotterdam, achter het Centraal Station. Ze vond Rotterdam niet leuk en veel te lawaaierig. Na een jaar verhuisde de praktijk naar Kralingen, aan de Avenue Concordia. Dat ging beter.

Hobby's

Als mevrouw Teenstra haar opleiding over zou kunnen doen, zou ze voor gymnasium en kunstgeschiedenis kiezen. Sinds kort is ze gaan schilderen en tekenen. Met haar man deelt ze nu ook dat genoegen. Straks gaan ze samen drie weken naar Toscane om te schilderen. Ze zal dan ook weer tijd krijgen voor haar verzamelhobby: naaimachines, oude serviezen en vistreeften (porceleinen schalen met gaatjes erin om de vis uit te laten druipen).

Ze zet nu definitief een punt achter haar politieke ambities. Ze is nog wel gevraagd om kandidaat te zijn voor de Provinciale Staten. Maar ook die ambitie heeft ze niet. Wel wil ze over een aantal maanden weer een echte baan, al is het parttime. Met leiding geven en mensen tot elkaar brengen is ze de afgelopen jaren in haar element geweest. Iets in die sfeer zou ze best weer willen aanpakken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.