+ Meer informatie

Betekenis

2 minuten leestijd

Ik wil de grote betekenis, die de Heilige Schrift aan het werk van de Heilige Geest geeft aanwijzen. Het is mij moeilijk te weten, waar ik moet beginnen en waar ik zal eindigen.

De Heilige Geest wordt vooral in het Nieuwe Testament zo vaak genoemd, dat ik meer moeite heb met het „kiezen" dan met het „geven" van bewijzen. In Romeinen 8 spreekt Paulus reeds achttienmaal over God de Heilige Geest. Inderdaad, de plaats die de Heilige Geest in de belijdenis van de meeste christenen inneemt, is zeer veel kleiner dan de plaats die Hij in het Woord heeft.

„De heiligen van God laten te veel na aan de Heilige Geest die eer te geven, die Zijn Persoon en Zijn grote werk van verlossing in ons toekomst, zodat het schijnt, alsof we deze derde Persoon in ons hart bijna verloren hebben. Wij eren in onze gedachten, gebeden, genegenheden, en gesprekken dagelijks de Vader en de Zoon.

Maar wie richt zijn lofprijzing tot God de Heilige Geest? Hij is een Persoon in de Godheid, de Vader en de Zoon evengelijk. Het werk, dat Hij in en voor ons doet, is in zijn aard even groot als dat van de Vader en de Zoon. Daarom komt Hem dezelfde eer toe".

J. C. Ryle (Het werk van de Heilige Geest)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.