+ Meer informatie

Tokio duurste stad

1 minuut leestijd

GENÈVE — Tokio is de duurste stad ter wereld en Londen de duurste stad in Europa. Dit blijkt uit het jaarlijkse overzicht van het Zwitserse bureau Business International van de kosten van het levensonderhoud in een aantal steden. Als de kosten van het levensonderhoud fn New York op 100 worden gesteld komt het indexcijfer voor de Japanse hoofdstad uit op 160,4. Tokio overtreft daarmee Lagos (152,1) dat verleden jaar de lijst aanvoerde. .De volgende acht plaatsen op de lijst worden inge-_ nomen door Buenos Aires met 146,5, Londen met 133,6, Oslo met 128,9, Abidjan met 128,2, Stockhohn met 127,8, Helsinki met 123,6, Wenen met 120,2 en Zurich met 120,1.

Een indexcijfer van meer dan 100 hebben verder onder meer Geneve, Kopenhagen, Parijs, Melbourne, Frankfort, Brussel en Singapore. Volgens Busines International is het verschil in de kosten an het levensonderhoud tussen de duurste en de goedkoopste stad, Lima met 77,1, sinds het afgelopen jaar veel kleiner geworden: twee jaar geleden was Tokio vier maal zo duur als de goedkoopste stad. „Goedkope steden zijn er niet meer, alleen maar minder dure", aldus Business International.

Het indexcijfer van Business International is gebaseerd op een boodschappenlijst waarop zaken voorkomen als huishoudelijke apparatuur, alcoholhoudende dranken, 'tabaksprodukten, artikelen voor de persoonlijke verzorging, kleding, recreatie, huishoudelijke hulp, verstrooiing en reizen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.