+ Meer informatie

, die in februari de leiding had van de bezetting van het rvaHetecMre'totVSL^^^^^^^^^

2 minuten leestijd

ïnse parlement, heeft tegenover de rechter van instruc erklaard dat koning Jüan Carlos instemde met de planvoor de staatsgreep. Ook het merendeel van de beveljers van de elf militaire regio's zou zijn instemming hebbetuigd. tekst van Tejero's verklaringen is ig gepubliceerd in een groot aan)aanse dagbladen. Het is niet duihoe deze verklaringen in een zaak og „onder de rechter" is, konden ken. ?ro zegt hierin dat generaal Miiel Bosch hem had verteld dat de g, in een gesprek met generaal Ar, verklaarde overtuigd te zijn van lodzaak van een staatsgreep. Ko1 Sophia, die bij het gesprek aanwas, had tegen generaal Armada d: „Jij bent de enige die ons kan n, Alfonso". aanstichters van de coup hadden ) duidelijk gemaakt dat „er geen iel bloed vergoten mocht woren dat het er niet om ging om de_ ;ratie af te schaffen, maar slechts in hervorming". Ook sommige soen stonden volgens Tejero niet ;end tegenover de putsch. nieuwe onthuUingen van het dagblad Diario 16. Volgens dit blad stond een tweekoppige leiding achter de coup: de voormalig stafchef van het Spaanse leger, generaal Alfonso Armada, en generaal Jaime Milans del Bosch. De aanvankelijke poging van de politie om beslag te leggen op dit nummer heeft veel verontwaardiging gewekt bij de pers en bij de oppositiepartijen. „guerrillastrijders van Christus koning" noemen. De politie trad niet op tegen de rechtse betogers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.