+ Meer informatie

Predikanten in Duitsland moeten trouwen

1 minuut leestijd

HANNOVER — Predikanten en andere functionarissen in de Evangelische Kerk van Duitsland (EKD) mogen niet ongehuwd samenwonen.

De kerkorde en de voorschriften voor kerkelijke medewerkers, die beide een „voorbeeldige levenswijze" voorstaan, zijn hier volstrekt duidelijk in. Dit heeft Johannes Hasselhorn (Oberlandeskirchenrat) te Hannover medegedeeld.

Hasselhom had deze opvatting kort tevoren medegedeeld aan de diakonaal werker Lutz Gruner, die sinds 1 april in de gemeente, Schwarmstedt werkt. Deze leeft sinds acht jaar ongehuwd met een vrouw samen.

De kerkeraad besloot daarom hem niet in een kerkdienst in zijn functie in te wijden. De classis Walsrode, waaronder Schwarmstedt valt, heeft intussen besloten de arbeidsovereenkomst met Gruner pas goed te keuren als hij zijn relatie laat legaliseren. Gruner piekert daar niet over.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.