+ Meer informatie

Rentestand

1 minuut leestijd

Uiteraard ook veel aandacht in het jaarverslag voor de renteontwikkeling. De hoge rentestand is naar de mening van de president de bittere vrucht van de hoge inflatie. Daarom zal de rente niet kunnen dalen door politiek overleg. De enige weg is een effectieve inflatiebestrijding. Daarbij past een monetair beleid dat gericht is op beheersing van de geldhoeveelheid.

Voor dat beleid is de Centrale Bank verantwoordelijk en de krappe geldpolitiek die meermalen bloot staat aan kritiek, wordt dan ook krachtig door Zijlstra verdedigd. De beschuldiging dat de bank de rente terwille van de koers van de gulden zou hebben opgedreven vindt hij onterecht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.