+ Meer informatie

Behoefte aan posthoger onderwijs zal toenemen

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De behoefte aan post-hoger onderwijs zal in de toekomst verder toenemen. Nu al schrijven universiteiten en hogescholen jaarlijks 10 procent meer kandidaten in. Bij- en nascholing loopt „in de miljarden guldens".

Dit zei H. J. A. Kemner, voorzitter van de vereniging van hogescholen (HBO-raad), vanmorgen in Den Haag bij de introductie van de databank post-initieel hoger onderwijs (piho). De databank bevat een overzicht van opleidingen voor afgestudeerden van universiteiten en hogescholen. De computer databank is een initiatief van de hbo-raad en de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU). De totstandkoming van de databank werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het ministerie van onderwijs.

Bedrijven en instellingen kunnen een abonnement nemen op de databank, die werkt op iedere personal computer. Bij de introductie bevatte de databank meer dan 1500 post-initiële opleidingen van meer dan 200 verzorgende instanties. Het bestand wordt eens per halfjaar bijgewerkt en vervolgens verspreid onder de abonnees. Alle universiteiten en hogescholen kunnen tot 1 januari 1991 gratis over een exemplaar van piho beschikken. Bedrijven en instellingen kunnen de databank tot 15 april voor half geld aanschaffen. De kosten voor piho bedragen 125 gulden eenmalig en per jaar 187,50 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.