+ Meer informatie

Universiteit van Nairobi gesloten

1 minuut leestijd

NAIROBI — De Kenyase regering heeft woensdag de universiteit va.i Nairobi gesloten nadat ca. 5500 studenten hadden geweigerd hun een week oude coUegeboycot op te geven. Terwijl de studenten gepakt en gezakt de campus verlieten namen eenheden van de oproerpolitie het terrein in bezit. De studenten besloten vorige week tot een collegestaking om kracht bij te zetten aan hun eisen tot betere huisvesting, betere maaltijden en andere faciliteiten. De onderhandelingen tussen de studenten en het ministerie van onderwijs werden dinsdag afgebroken en de regering stelde een ultimatum, beëindiging van de collegestaking of sluiting van de universiteit.

Mevrouw Betty Ford, echtgenote van de nieuwe Amerikaanse president, inspecteerde gisteren het Witte Huis. Zij verklaarde na afloop dat de familie er graag zal wonen en dat er alleen een toaster ontbrak die de president nodig heeft om zijn eigen ontbijt te maken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.