+ Meer informatie

Onder ons

3 minuten leestijd

Een bladzij van en voor lezers. Schrijf eens wat u leuk vindt in Terdege en wat u zoal doet met ons blad. Ook inzendingen voor andere rubrieken op deze pagina zijn welkom bij: Redactie Terdege Onder Ons, postbus 75,7300 AB Apeldoorn

Beste mensen,

De post die we voor deze pagina krijgen, gaat vrijwel altijd vergezeld van een positieve reactie op ons blad. Hartelijk dank daarvoor! Het is leuk om uw post door te nemen en de foto 's te bekijken. Natuurlijk is Onder Ons er niet alleen voor Terdege, maar vooral voor u en voor de lezers met elkaar. Zo heeft een mevrouw een aardige tip over een poëziealbum. Leest u maar.

Groetjes!

                              ------------------------------

Poëziealbum voor ouderen

Naar aanleiding van de poëzie-albumversjes in Terdege junior vertelt een moeder dat zij ook een poëzie-album heeft. Ze kwam op het idee toen ze las dat een oma nog een paar blaadjes van haar album-van-vroeger leeg had, en dat haar kleinkinderen nu smeekten of zij die mochten vullen. Oma waardeerde die versjes bijzonder.

„Nu heb ik ook een album. Ik kreeg het op m'n verjaardag. Onze zoon (13) schreef erin, en onze dochters en m'n schoonmoeder, de kennissenkring enz. Het leuke is dat ieder een gedicht/versje schrijft dat bij mijn/onze situatie past!

Bovendien moet men daar lang naar zoeken, en je waardeert dan heel erg dat men het wil doen. Als kind vond je het altijd heel gewoon. De reactie is meestal: „Ik vond het erg leuk om te doen!"

                              ------------------------------

Mijn oma

Dit is oma Koesveld, 91 jaar. Ze heeft 70 kleinkinderen en 115 achterkleinkinderen. Op de foto ziet u haar met de 115e. Oma woont thuis met haar dochter Teuna, die haar goed verzorgt.

Dianne van de Ree Doolaard,
Piershil

                              ------------------------------

Doelgericht

Stil zit je naast me in je aangepaste stoel. Een tafel voor je met auto's en tijdschriften. Je kijkt tevreden. Soms staar je ver weg en dan weer ben je in het heden.

Als ik vraag: Hoe is het met jou?, dan zeg je: Goed. Maar o, mijn hart dat bloedt. Je bent zo dapper en je zal nooit klagen, en altijd naar een ander vragen.

Als je dan hoort: Er is iemand ziek - ervoor te bidden vergeet je niet! Je bent voor velen tot zegen met jouw beperkte verstand. Soms heb je pijn en verdriet. Dat kan ook niet anders want in je hoofd ben je ziek.

En als ik wel eens verdrietig ben, dan kijk je me liefdevol aan en zegt: God heb ik lief, jij ook mam? De Heere is altijd bij mij. Hij is het zo waard. Je praat dan weer over allerlei dingen, en dan ineens begin je te zingen van God, jouw God, de bron van vreugd.

Ik kijk dan ontroerd, met tranen op mijn wangen, naar je ogen waaruit straalt een hemels verlangen... Dan zingt het in mij: Ja Heere, het is goed. U geeft mij weer een beetje moed.

Je mama

De ƒ 25,- is overgemaakt t.b.v. gehandicapten in de Oostbloklanden.

                              ------------------------------

Voor tante Nelleke
Mijn tante, Terdege-bezorgster van Harderwijk, is gisteren 18 jaar geworden. Bij dezen wil ik je in het zonnetje zetten en van harte feliciteren met je verjaardag. En je sterkte toewensen met je theorielessen. Dit is een verrassing voor jou van

Rosanna

P.S. Wanneer kom je weer logeren?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.