+ Meer informatie

ICU voorziet gunstige )ntwikkeling nettowinst

1 minuut leestijd

ZWOLLE — Onder voorwaarde dat de druk op de resultaten n ICU, informatie en communicatie Unie, die uitgaat van de >eiliike economische situatie niet groter wordt, meent het belur van ICU dat de maatregelen die in 1980 zijn genomen zullen den tot een lichte verbetering van het bedrijfsresultaat.

De kosten die aan deze maatregelen rbonden waren zullen zin in 1981 niet of slechts in geringe mate voordoen, waardoor de nettowinst gunstig zal worden beïnvloed, zo wordt in het jaarverslag gezegd.

De omzet aan derden van ICU steeg vorig jaar van ƒ331,9 min tot ƒ345,8 min. De nettowinst (vóór afschrijving goodwill) daalde van ƒ 9,9 min tot ƒ 7,7 min. voorgesteld wordt een dividend van ƒ6,50 in contanten. Over 1979 werd eveneens ƒ6,50 betaald, naar keuze in contanten of ƒ 3,20 in contanten plus 5 pet in certificaten uit de agioreserve. onder de buitengewone lasten. Ook de hogere rentelasten oefenden een sterke druk op de ontwikkeling van de nettowinst uit. Aan interest werd ƒ6,2 min betaald tegen ƒ4,2 min in het voorafgaande jaar.

Het aantal medewerkers steeg van 2652 tot 2730. In Nederland trad een stijging op van 1876 tot 1878 en in het buitenland van 776 tot 8S2 mensen. De investeringen in duurzame produktiemiddelen en uitgaverechten hebben in 1980 ƒ 12,7 min bedragen tegen ƒ 14,0 min in het jaar daarvoor. De afschrijvingen stegen van ƒ7,4 min tot ƒ8,4 min.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.