+ Meer informatie

TER OVERWEGING

2 minuten leestijd

Werkgroep Kerk en prediking, POSTILLE 2003–2004. Uitg. Boekencentrum Zoetermeer 2003, 260 blz. € 23,-.

Een nieuw kerkelijk jaar brengt een nieuwe Postille, de uitgave die ook bij Chr. Geref. predikers bekend zal zijn. Uit onze kring levert ds. J. Plantinga een preekschets over Fil. 4:6v, te gebruiken bij een huwelijksbevestiging. In de loop van het jaar is er verder aandacht voor o.a. Marcus (heel veel), Handelingen, 1 en 2 Samuël, Hosea, 1 Timotheus, 1 Petrus. Ook is een tweetal artikelen, namelijk over ‘Preken over de Psalmen’ en over ‘Literatuur bij de preekvoorbereiding’.

drs. A. Vergunst, OM DE EENHEID DER KERK. Uitg. Den Hertog Houten 2003, 193 blz. € 15,90.

Er is nog altijd vraag naar publicaties van de in 1981 overleden predikant van de Geref. Gemeenten (ook docent aan de theol. opleiding), ds. Vergunst. Daarom is uit een eerder boek, getiteld Neem de wacht des Heeren waar een tweetal gedeelten nu apart herdrukt. In het eerste deel, ‘Tot opbouw van de kerk des Heeren’ gaat het over het zoeken naar eenheid met anderen vanuit de eigen kerkgemeenschap, in het tweede, ‘Naar de regel van de Schrift’, over vragen rond het avondmaal en de roeping tot het predikantschap.

dr. P. de Vries, HET LAM OVERW1NT. Uitg. Groen Heerenveen 2003, 102 blz. € 14,95.

Dit boek biedt een Studie over het boek Openbaring, waarvan het grootste deel wordt ingenomen door de visie op Openb. 20 en de positie van Israël. Voorts trekt hij heldere lijnen t.a.v. de uitleg van het boek als geheel. In zijn concrete toepassingen is hij soms wel eens erg kort door de bocht, bijv. in zijn visie op de R-K kerk en de paus (blz. 20v) en de bereidheid van huwelijkspartners van meet af aan van het ontvangen van de kinderzegen (blz. 28). lets meer pastoraal oog voor allerlei praktische klippen bij dit op zich schriftuurlijke uitgangspunt is gewenst.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.