+ Meer informatie

Uitbreiding scheepswerf De Merwede"

1 minuut leestijd

HABDINXVELD/GIESSENDAM — De directie van scheepswerf en ma', chinefabriek „De Merwede" heeft de grond en de gebouwen van de onlangs failliet verklaarde timmerfabriet „Houtverwerkende Industrie Van dei Meyden" aan de Rivierdijk 597 aangekocht.

99

Het is de bedoeling dat daar de meubel- en timmerfabriek van de werl wordt gevestigd. De nu in gebruik zijnde ruimte is te klein geworden. Verdei zal de helling van de reparatiewerf onder water met vijftien meter wórdei verlengd, zodat schepen tot vijf metei diepgang kimnen worden gerepareerd Met dit karwei is een bedrag van éér miljoen gulden gemoeid. Visser en Smi< te Papendrecht zal de hellingbaner verlengen. Nog voor de bouwvakvakantie hoopt men klaar te komen.

Volgens de milieugroep is dan he grote voordeel dat de exploitatie-kos ten erg laag gehouden kunnen worden In deze economisch moeilijke tijd ka: het Gelders Landschap zijn gelden vee beter vrij houden voor aankoop van ter reinen dan voor het beheer. Dit kaï zonder problemen overgelaten wordei aan de mensen die het al jaren gedaai hebben: namelijk de boeren, aldus d miheugroep Hattem.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.