+ Meer informatie

Hogere gasprijs kost een gezin minimaal 80 piek

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De gasprijsverhoging met gemiddeld 2,4 cent per kubieke meter per 1 januari betekent voor een doorsnee gezin met een gasvervruik van 2300 kubieke meter een lastenverzwaring tussen de 80 en 100 gulden per jaar. Dat heeft de Vegin, de vereniging van gasbedrijven, vandaag bekendgemaakt.

De lastenverhoging zal nog wat hoger uitvallen door brandstofheffing en een bedrag voor energie-acties van gasbedrijven. Een kubieke meter gas gaat dan ongeveer twee kwartjes kosten, inclusief btw.

De Vegin wijst op mogelijke prijsverschillen van bedrijf tot bedrijf, gezien de eigen kostenstructuur van elk gasbedrijf. Ook de milieu-acties vinden per bedrijf plaats, waardoor de milieutoeslag ook kan verschillen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.