+ Meer informatie

Een ongelijk juk

2 minuten leestijd

schuingehouden kopje. „Nou... je doet met de poes heel wat voorzichter en aardiger dan met mij hoor. Leuk is dat." „Jij ben ook geen poes al heet Je Nel. Je bent meer een kat en die moet Je heel anders aanpakken." „Poeh... wat een praatjes... als ik naar Je kijk..." Verder komt ze niet, want Bart maakt het haar onmogelijk om verder te praten en even vergeten ze beiden alles om hen heen. In

DOOR ARJEN VAN HOORN die momenten is haar leven licht en blij, dan zijn er geen problemen en denkt ze niet aan narigheid. Hij kan haar gelukkig maken en samen zullen ze alle moeilijkheden overwinnen. En Bart met zijn zorgeloosheid en opgeruimd karakter, die over alle problemen heenhuppelt, past immers Jiilst goed bij haar, want zij heeft met veel dingen vaakt moeite en tobt zo onnodig... Zo staan ze in de koesterende voorjaarszon tot een. lachende stem hen opschrikt. „Zo zo Jongelui... ik kan wel merken dat het voorjaar is hoor. Jullie hoofd raakt al op hol, merk ik." „Ja moe", lacht Bart, die van begin af erg amicaal en vertrouwelijk is en meteen vader en moeder zei, wat vooral de laatste waardeerde, „dat is de Jeugd hé. U weet misschien ook nog wel hoe die is, of bent u het vergeten?" ,J^ee hoor, Ik weet het nog best en ik kan de zon best in het water zien scliijnen hoor", lacht moeder, Nel maakt zich los van Bart, zo erg vrij is zij niet, en ze schudt haar verwarde haren wat goed. Hé... nou heeft ze natuurlijk een kleur als een pioenl" Moeder is al weer verder gelopen en Bart zegt: „Ik heb je vader beloofd even een uurtje te helpen met wat timmerwerk in de schuur. Als jij dan eens de auto zou gaan wassen, dan zijn we gelijk klaar." „O Ja... mooi bedacht... daar heb Jij nogal een hekel aan, heb ik al vaker gemerkt. Maar als we getrouwd zijn doe ik het niet hoor, als je dat maar niet denkt." „O jawel... als ik je maar lief aankijk." „Zo... denk Je dat... wat vérbeeld Je Je?" „Dat zul je nog wel merken Nel, maar nou wat anders, ik moet vanmiddag ook nog wat gaan halen voor vader, in Deventer. Zullen wij dan vanavond bij ons blijven, dat is al weer enkele weken geleden."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.