+ Meer informatie

Liszt in Amsterdam

1 minuut leestijd

Eind deze week wordt in Amsterdam het eerste "Liszt Festival nieuwe stijl" gehouden. Het festival bestaat uit vijf concerten, een tentoonstelling en een symposium. Plaatsen van handeling zijn de Beurs van Berlage, Frascati en de Mozes-en-Aaronkerk aan het Waterlooplein. Het zijn de bezoeken van Liszt aan onze hoofdstad (1842 en 1866) die het centrale thema van dit achtste Liszt-festival vormen. Het festival wordt vergezeld door een lijvig programmaboek, waarin uitvoerige, niet eerder gepubliceerde informatie is opgenomen over Liszts relatie tot Amsterdam. Uniek is de fotografische reproduktie van alle beschikbare originele tijdschrift- en kranteartikelen, recensies en berichten die in de vorige eeuw in de Nederlandse pers verschenen naar aanleiding van Liszts bezoeken aan ons land.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.