+ Meer informatie

^^PoKtieke leiding'' blij met bouwopdracht

2 minuten leestijd

Staatssecretaris Stemerdink (PvdA) had er gisteren veel plezier in, dat „deze politieke leiding" bet sein voor de bouw van vier standaardfregatten kon geven. Hij zei dit bij de uitreiking van de officiële opdracht voor deze bouw aan de directie van werf „De Schelde", welke plechtigheid plaats had op het ministerie van defensie te Den Haag. Met deze order is een bedrag van ƒ 832 miljoen gemoeid.

Wij mogen onszelf geluk wensen wanneer deze schepen in de vaart komen, zo sprak hij verder.

Een der directeuren van de werf, ir. J. Bout, verklaarde dat deze order van bijzonder grote betekenis is voor de werkgelegenheid in Vlissingen en omgeving. Het zal, afgezien nog van de personeelsbezetting in de toeleveringsbedrijven, bij de werf aan achthonderd tot duizend man jarenlang werk geven, waarbij het gaat om hooggeschoold personeel. Aan de opdracht is jarenlang voorbereidend werk voorafgegaan. Het is niet zo, dat voor dit werk extra arbeidskrachten aangetrokken moeten worden.

De werf is in het bezit van een overdekt bouwdok, maar voor de bouw van deze schepen is een nieuw overdekt bouwdok nodig, dat In juni 1975 gereed moet zijn. De investering van dit dok zal veertig miljoen gulden bedragen.

Schout bij nacht R. J. Idzerda, vlagofficier Marineluchtvaardienst, zei dat het in de bedoeling ligt de fregatten te voorzien van een helikopter van Britse makelij de zgn WG 3, de Sealynx van de Westlandfabriek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.