+ Meer informatie

Nieuwe topman VS tegen SALT-verdrag

1 minuut leestijd

WASHINGTON — President Reagan heeft woensdag een tegenstander van het SALT-2 akkoord aangewezen als nieuw hoofd van het Amerikaanse bureau voor wapenbeheersing en ontwapening. Het is de voormalige diplomaat Eugene Rostow (67), die als zodanig de ploeg moet leiden die hervatting van de onderhandelingen met de Russen moet voorbereiden over beperking van de strategische bewapening.

SALT-2, het verdrag tot beperking van de strategische kernbewapening tussen de VS en de Sowjet-Unie, is nog steeds niet geratificeerd door de Amerikaanse senaat. Rostow zat in een groep, die in 1979 een felle campagne heeft gevoerd tegen ratificatie van het verdrag, zoals dit onder de voormalige president Carter via onderhandelingen tot stand was gekomen. Rostow heeft drie jaar gefungeerd als onderminister voor politieke zaken onder wijlen president Johnson en doceerde vanaf 1976 als professor in de politieke wetenschappen aan de universiteit van Yale.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.