+ Meer informatie

Meer politie op de been in Leerdam tijdens koopavond

1 minuut leestijd

LEERDAM - Middenstanders van Leerdam krijgen tijdens koopavonden meer assistentie van de politie. Burgemeester Van Veelen heeft daarover afspraken gemaakt met de Leerdamse Ondernemers Vereniging (LOV) en de politie.

De afspraken zijn het gevolg van overleg tussen de gemeente, politie en de LOV over de veiligheid in de binnenstad. Dat had plaats naar aanleiding van de recente onrust in het centrum van Leerdam. Onlangs klaagden 50 winkeliers hun nood over de teruglopende omzet tijdens de vrijdagse koopavond.

Volgens de gemeente is gesproken over de veiligheid van de winkeliers en het winkelend publiek. Ook drongen de winkeliers aan op een betere telefonische bereikbaarheid van de politie en betere handhaving van het alcoholverbod in de binnenstad. Die wensen worden nu door de gemeente en de politie gehonoreerd. Surveillanten nemen bovendien aan het begin en einde van de koopavond contact op met de LOV. Over een maand wordt bekeken of de situatie is verbeterd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.