+ Meer informatie

Woudenbergers moeten in 1992 fors meer betalen

1 minuut leestijd

WOUDENBERG - De Woudenbergse huishoudens betalen volgend jaar ruim 130 gulden meer afvalstoffenheffing dan dit jaar. De onroerendgoedbelasting stijgt met 2 procent. Alleen de SGP-fractie keerde zich gisteravond tegen de lastenverzwaringen toen de gemeenteraad de begroting voor 1992 vaststelde.

C. Raatgever (SGP) noemde het beleid van de gemeente financieel onverantwoord. Structurele tekorten moeten volgens hem structureel gedekt worden en niet uit de algemene reserve. De tussenbalanseffecten zijn volgens hem niet in de begroting meegenomen. De opmerkingen van het CDA in de algemene beschouwingen noemde hij misleidend. Het CDA vindt lastenverzwaringen onontkoombaar ten gevolge van landelijke maatregelen, die hun uitwerking hebben op gemeentelijk niveau.

Raatgever vond het verder onjuist dat de vrijkomende rente van de gelden die voor de randweg gereserveerd zijn, ingezet worden om de begroting sluitend te maken. Als de rente ook voor de randweg gebruikt wordt, kunnen begrote bijramingen opgevangen worden, vond hij.

Burgemeester H. Harrewijn noemde het beleid op dit punt slecht. „Het gebeurde al toen ik hier kwam. We bouwen het af, anders krijg je een gat in de begroting". Hij vond het prima meer te reserveren voor de randweg. „Maar dan moet het uitgavenbeleid anders. En die politieke keuze is niet aan mij", aldus Harrewijn. De overige raadsleden gingen hier niet op in en stelden de begroting ongewijzigd vast.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.