+ Meer informatie

Leiders gevlucht

1 minuut leestijd

Volgens goedingelichte kringen in Dacca zijn de leiders van de opstand gevlucht toen regeringstroepen de havenstad Chittagong naderden en veel aanhangers van de rebellie naar de geregelde strijdkrachten overliepen. De officiƫle radio meldde dat rebellerende militairen al voor 02.00 uur (onze tijd) ultimatum afliep van hun pos ten wegvluchtten. Volgens sommige berichten zouden hier en daar gevechten hebben plaatsgevonden. Eerder werd gemeld dat minstens vijftig politieagenten in gevechten met opstandelingen in Chittagong zijn gesneuveld.

Vanaf zaterdag, toen president Ziaur Rachman in het gastenverblijf van de regering in Chittagong met twee van zijn adjudanten en zes lijfwachten werd vermoord, gold in heel Bangladesh de noodtoestand. Het presidentschap wordt waargenomen door vicepresident Abdus Sattar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.