+ Meer informatie

Frankrijk op zijn hoede voor terreur

1 minuut leestijd

PARIJS - Frankrijk is op zijn hoede voor terreur. De binnenlandse veiligheidsdienst DST krijgt er 200 medewerkers bij en veiligheidsmaatregelen bij luchthavens en spoorwegstations worden uitgebreid, zo maakte minister van Binnenlandse Zaken Nicolas Sarkozy gisteren bekend.

Deze en andere maatregelen moeten volgens Sarkozy Franse burgers beschermen tegen terreur. "De dreiging bestaat. Ieder van ons is zich daarvan bewust", zei de bewindsman tijdens het vragenuurtje in de Senaat.

Ook de Franse onderzoeksrechter Jean-Louis Bruguière waarschuwde gisteren in een tv-gesprek voor aanslagen. "Het valt niet te betwisten dat we worden bedreigd. De netwerken zijn heel actief, zo weten wij", aldus de terrorismespecialist. Hij voegde eraan toe dat de terreurorganisatie van Bin Laden niet is ontmanteld en nog steeds heerst. Minister Sarkozy merkte op dat Frankrijk met vijf andere bondgenoten van de VS met name werd genoemd in de recente boodschap van Bin Laden aan de Arabische televisiezender Al-Jazeera.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.