+ Meer informatie

Hasjvangst bij Alkmaar

Bult 1,5 miljoen

1 minuut leestijd

ALKMAAR — De recherche van de Rijkspolitie Alkmaar heeft gisteravond in een schuur in het Noordhollandse Zwaagdijk-Oost 156 kilo hasj, met een waarde van 1,5 miljoen gulden in beslag genomen

Twee inwoners van Opperdoes (NH) zijn in verband hiermee aangehouden. Het zijn de 34-jarige Jan K. en de eveneens 34-jarige Aad I. De Rijkspolitie Alkmaar denkt met deze vondst het begin van een internationale verdovendemiddelen-lijn te pakken te hebben gekregen. Volgens de Rijkspolitie was de schuur volledig ingericht voor het verzendklaar maken van hasj. De 156 kilo was in pakjes van één kilo verdeeld. De Rijkspolitie van Alkmaar werd gisteravond door de politie van de Deense hoofdstad getipt over de schuur in Zwaagdijk-Oost. Diezelfde dag had de politie van Kopenhagen de 56-jarige Amsterdammer Jan M. aangehouden terwijl hij op het punt stond in Kopenhagen 70 kilo hasj vanuit zijn auto over te laden in de auto van een jonge Finse vrouw. Bij de Finse vrouw werd een bedrag van bijna 750.000 gulden in beslag genomen. Ook zij werd aangehouden, In verband met de tip van de politie van Kopenhagen heeft de Rijkspolitie Alkmaar op vier plaatsen in Noord-Holland huiszoeking verricht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.