+ Meer informatie

Recensie

1 minuut leestijd

Dr. A. Baars, dr. P.C. Hoek, dr. A.J. Kunz, De belijdenisgeschriften, pastoraal en actueel, Uitgeverij De Banier Apeldoorn, 2017, 110 blz, 9,95. ISBN 978 94 0290 0057.

Dit boek is een weergave van lezingen gehouden in het kader van Studium Generale aan de Driestar in Gouda in 2015 – 2016.

Dr. Baars geeft uitvoerige informatie over het ontstaan van de belijdenis van Nicea Constantinopel en die van Athanasius. Dit deel lijkt mij vooral voor predikanten van belang als achtergrondinformatie.

Dr. Hoek gaat in op de rechtvaardigingsleer als het hart van de Reformatie en dr. Kunz bespreekt de beloften van God in doop en avondmaal. Deze delen zijn zeker actueel wat de vraagstelling betreft en kunnen ook gebruikt worden in pastorale gesprekken met gemeenteleden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.