+ Meer informatie

STICHTING REFORMATORISCHE PUBLIKATIE

2 minuten leestijd

De propagandaleider, Heicop 6, Kockengen, zond ter kennisneming een exemplaar van Voorlichtingsblad no. 5. Dit blad spreekt van het doel der stichting. Er zijn verschillende artikelen in opgenomen als proeve van de principiƫle instelling. Het Voorlichtingsblad is geen voorbeeld van het nieuwe dagblad, dat men wil laten verschijnen, omdat daarin nieuws en informatie een veel ruimer plaats ontvangen dan de artikelen in dit Voorlichtingsblad. De propagandaleider schrijft verder: U zult het met ons eens zijn, dat in deze tijd van schrikbarende afval en verval, van bespotting en ontheiliging van Gods Naam, Zijn Woord en Zijn dag, van toenemende zedenverwildering en gezagsontwrichting, het hoog tijd wordt, dat wij een dagblad krijgen, dat hiertegen waarschuwt; vooral in het belang van ons volk, onze jeugd en onze gezinnen is het nodig, dat er in deze tijd duidelijke lijnen worden getrokken. Het is de bedoeling, dat het een gewoon dagblad wordt met vaste rubrieken (naast het gewone telexnieuws) van regionaal en plaatselijk nieuws, kerknieuws, parlementair nieuws, markt-, land- en tuinbouwberichten, buitenlands overzicht, een jeugdrubriek, onderwerpen betreffende handel, onderwijs, gezin en gezag, natuur, en kortom alle voorkomende nieuws, met dien verstande dat het alles wordt geboden onder erkenning van Gods Woord.

De verschijning heeft door diverse remmende faktoren vertraging ondervonden, doch deze zijn reeds voor een groot deel overwonnen, zodat thans gehoopt wordt, dat spoedig met de uitgifte een begin gemaakt kan worden.

Meerdere inlichtingen kunt u krijgen bij de Stichting: Bosstraat 21, Driebergen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.