+ Meer informatie

Zware mist eiste weer slachtoffers

Moeder én dochtertje omgekomen

2 minuten leestijd

BEEMSTER — Bij een ernstig verkeersongeluk op de Purmerenderweg tussen Purmerend en Oosthuizen (N-H) zijn maandagochtend een 30-jarige vrouw uit Amsterdam en haar vijfjarige dochtertje om het leven gekomen.

De auto die de vrouw bestuurde, werd vermorzeld tussen een vrijwel stilstaande vrachtwagen en een achterop komende truck met oplegger. Zowel de personenauto als de truck vlogen daarbij in brand. Het verkeer is urenlang gestremd geweest.

Het ongeluk gebeurde, toen een vrachtwagen een melkauto met aanhanger probeerde te passeren, die aan de kant van de smalle weg bezig wak melkbussen te laden. Volgens de rijkspolitie was het mistig en het zicht niet groter dan vijftig meter. Bij de manoeuvre kwam de vrachtwagen tot stilstand, evenals de achter de wagen rijdende auto van de slachtoffers. Op dat moment naderde de truck met oplegger die, aldus de politie, niet meer op tijd kon remmen. De chauffeur probeerde de obstakels nog te ontwiiken, maar botste toch inet een geweldige klap achter op de auto uit Amsterdam. Deze werd daarbij samengedrukt tussen de truck en de vrachtauto. De personenauto raakte in brand, evenals de truck. De vrachtauto kwam door de botsing in een sloot aan de linker kant van de weg terecht.

Spoorwegovergangen

Het ongeluk op een spoorwegovergang tussen Schagen en Den Helder heeft niet aan een, maar aan twee mensen het leven gekost. De bestuurder van de auto, die op de met Ahobs beveiligde overweg onder de trein kwam, is de 20-jaTige J. van Heteren uit Dordrecht. Hij overleed ter plaatse. Zijn passagier, de eveneens 20-jarige B. P. de Jong uit Haidinxveld-Giessendam, overleed later in het ziekenhuis in Den Helder.

De automobilist, die bij Waarland, lussen Schagen en Heerhugowaard, onder de trein is gekomen, is de 30-jarige heer N. de Waard uit Waarland. De trein sleurde zijn auto driehonderd meter mee. Het slachtoffer was op slag dood. Bij de overweg stonden alleen knipperlichten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.