+ Meer informatie

Winkeldiefstallei in Sliedrecht verdubïeld

Jaarverslag politk:

2 minuten leestijd

SLIEDRECHT — Het zojuist verschenen jaarverslag van de gemeentepolitie maakt o.a. melding van een verdubbeling van het aantal winkeldiefstallen, onderbezetting en ruimtegebrek. De onderbezetting was echter

I Van onze correspondent)

Bovendien kwam h gebruikelijke verlof voor cursussen eïen groot aantal uren ME-bijstand. Jor de nieuwe korpschef zijn kennelijkiet succes een aantal maatregelen gemen om het aantal effectieve uren tterhogen. Ondanks al het genoemde jn er belangrijk minder overuren uitbaald.

Uit het jaarverslag a ook opgemerkt kuimen worden at het Sliedrechtse korps goedkoop-erkt wat betreft de huisvesting. Hetiuidige politiebureau werd in 1S4 i gebruik genomen en bood in de ^d een bijna

aan mensen maar meer door %SS*wo?d"t"dt siidrecht over

een aantal gevallen van lang- slechts 50 procent devloeropperHnriaP yif^ktpn IVfpn kwam vlakte beschikt van e nom welke bij aurige ZieKien. IVien KWam ^et ministerie van hnenlmdse zaken

op de 37

man aan totaal 629 wordt gehanteerd. H zal iaarom nie
wordt naar mogelijfcden om een groter (nieuw) politieburu te realiseren.

De afdeling surveince is in het afge.vipen jaar niet toekomen aan surveillance per fiets of voet. Een wens hiertoe bestaat er wvoor een betere band met het publiek.

Het aantal procen-verbaal vertoonde een sterke dali Het aantal bestuurders dat onder iiied van alcohol reed, is sterk gestegen^enals het aantal dat doorreed na eengeval.

Dusthonden

Herhaalde malen beven de diensthonden hun waarde bi^t aanhouden van arrestanten of hetitreden tegen baldadigheid. Een vane diensthondengeleiders is belast r. de controle op de hondenbelasting, ze man wist 124 gevallen te melden ^ens het niet betalen van deze belastini

De afdeling verkeer igde dat 38 autowrakken aan het v:eer werden onttrokken. Ook werdene bromfietsen aan een technisch onc^oek onderworpen waarbij 273 ondielen in beslag werden genomen. AE67 jeugdige verkeerszondaars werd aïpvoedkundige maatregel verkeersltgegeven in de kantine van het pohtiebiau.

Het aantal gevallen VE vernieling nam sterk toe. Centraal hi^j staan de vernielingen aan geparkeie auto's. Er werden o.a. twee dadoes gegrepen, die aan 29 auto's 'nielingen, zoals spiegels afrukken, dden gepleegd. De schade werd dode ouders vergoed.

Het aantal diefstallen der verzwaarde omstandigheden aaronder inbraken in Woningen emedrijven, bleef vrij statóel. Het aant winkeldiefstallen nafi echter bijnmet 100 procent toe. Ife praktijk wi; uit dat men vanuit de grote stad mede plattelandsgemeen\;n opzoekt im een „slaatje te slaai". Bij de dirse woninginbraken ii gebleken date beveiliging aan de aihterzijde ovenet algemeen onvoldoeide is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.