+ Meer informatie

Metaalwerkgevers willen variabele vut-uitkering

1 minuut leestijd

ZOETERMEER (ANP) - De werkgevers in de metaal- en elektrotechnische industrie (200.000 werknemers) willen in de nieuwe cao de uitkering bij vervroegd uittreden (vut) afhankelijk maken van de uitkeringsduur. Deze maatregel en het met 1,5 procent verhogen van de premie moeten de vut in de metaalindustrie betaalbaar houden.

In de vandaag gepresenteerde caovoorstellen rept de Vereniging FME niet over de loonsverhoging. De bonden eisen 3,5 tot 4,5 procent loonsverhoging. In het algemeen wil de FME „grote terughoudendheid" betrachten met de loonkostenontwikkeling vanwege de minder gunstige economische vooruitzichten voor grote delen van de bedrijfstak. Uit een vorige maand gehouden enquête onder lidbedrijven blijken lagere verwachtingen over de ontwikkeling van omzet, prijs en volume. De werkgelegenheid zou volgens deze peiling zelfs 2,5 procent dalen.

Om het ziekteverzuim terug te dringen wil de FME bedrijven vanaf 200 werknemers de mogelijkheid geven om een afdelingskas te vormen en eigen risico te dragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.