+ Meer informatie

MeS

1 minuut leestijd

In een open brief aan het partij bes-w tuur van het CDA heeft de Solidariteits Beweging Suriname geprotesteerd te^ gen uitlatingen van minister De Koning (ontwikkelingssamenwerking) in. de verkiezingsfilm van het CDA: „Samen veraiitwoordeli j k".

In deze film antwoordt de minister op de vraag of het CDA wat voor de etnische minderheden doet onder meer met uitspraken als: „Zolang ze tenminste blijven binnen de rechtsorde" en „het gaat natuurlijk niet aan dat ruzies met een mes beslecht worden."

De Solidariteitsbeweging Suriname acht deze uitlating beledigend voor de etnische minderheden in Nederland.» De organisatie is van mening dat D^ Koning niet alleen een onjuist beelcf geeft van het doen en laten van de** groep, maar dat hij meedoet aan het versterken van vooroordelen die er in onze samenleving bij sommige groepej, ringen bestaan. ,-,,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.