+ Meer informatie

BEURS VAN NEW YORK

1 minuut leestijd

NEW YORK (ANP/UCN) - De effectenbeurs van New York heeft de laatste beursdag van de week flink lager afgesloten. De Dow-Jones-index van dertig industriële fondsen sloot 33,65 punten lager op 2965,60. Het doorbreken van de 3(K)0-grens deze week was voor menig handelaar gisteren een teken om winst te nemen.

De omzet bleef met 175 miljoen aandelen aanmerkelijk onder de 217 mil joen van donderdag. Van de 2053 verhandelde fondsen moesten 1083 genoe-j gen nemen met een verlies. Slechts 509 fondsen noteerden een vooruitgang

De beursbarometer stond behalve door winstnemingen onder druk door een duidelijk lagere obligatiemarkt. Het aflopen van enkele optiecontracten had hoegenaamd geen invloed op het koersverloop. Veel handelaren verlieten overigens voortijdig de beursvloer om te kunnen genieten van het lekkere weer.

De koers van de Amerikaanse dollar wist in New York verder te stijgen. Tegen het slot van de handel noteerde de munteenheid ƒ 1,9560, tegenover ƒ 1,9215 donderdag. De dollar sloot gisteren in Amsterdam op ƒ 1,9435. Berichten dat de rente in de VS voorlopig onveranderd blijft en de bekendma king dat het handelstekort over maart het laagste was sinds september 1983 maakten de munteenheid een gewilde belegging.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.