+ Meer informatie

„Totale oorlog"

1 minuut leestijd

De EG-waarnemers in Joegolsavië zouden vandaag vergaderen over het begeleiden van de terugtrekking van het federale leger uit Slovenië. Tot nu toe heeft het leger niet ingestemd met deze voorgestelde uitbreiding van de taak van de EG-waarnemers.

Tudjman werd bij terugkeer opgevangen door de Kroatische televisie. Hij zei dat hij niet alleen van het crisisberaad was weggelopen als vorm van protest tegen bepaalde standpunten, maar ook omdat de federale minister van buitenlandse zaken zich verzet zou hebben tegen de aanwezigheid van een vertegenwoordiger van de EG bij de vergadering in Ohrid. De nooit om dramatische uitspraken verlegen zittende Tudjman zei: „Kroatië moet op alles voorbereid zijn, zelfs op een totale oorlog".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.