+ Meer informatie

Ierse primaat vraagt kalmte

1 minuut leestijd

DUBLIN — De primaat van de Roomse kerk in Ierland, kardinaal Tomas O'Fiaich van Dublin, heeft dinsdag de katholieke bevolking in geheel Ierland opgeroepen zich niet te laten provoceren tot geweld.

Hij verklaart de dood van Bobby Sands te betreuren. Diens dood had vermeden kunnen en moeten worden.

Kardinaal O'Fiaich dringt er voorts bij de Britse regering op aan haar onbuigzame houding tegenover de IRAgevangenen in de Maze-gevangenis op te geven. Tegelijkertijd roept hij de andere hongerstakers in de Maze-gevangenis op hun actie stop te zetten.

Hij herinnert aan het bezoek van pater Magee als persoonlijke afgevaardigde van de paus aan Bobby Sands. Ook de paus had aangedrongen op mentaliteitsverandering bij beide partijen.

Na nogmaals bij de bevolking te hebben aangedrongen op terughoudendheid verklaart kardinaal O'Fiaich als bewijs van zijn goede wil, dat hij deelneemt aan een bijeenkomst in Cork van de voornaamste kerken in Ierland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.