+ Meer informatie

Nicaraguaan verzwaart huis

1 minuut leestijd

MANAGUA (AP) - Om te voorkomen dat de wind het golfplaten dak van zijn huisje zou blazen, had de 72-jarige Nicaraguaan Helec Noa Watson het met zes brokken metaal verzwaard. Wist hij veel dat het landmijnen waren, die elk moment de lucht in konden vliegen.

Nicaraguaanse militairen ontdekten de mijnen toen ze gisteren in de omgeving van het stadje Kamla, 300 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Managua, op oefening waren.

Watson zei dat hij de mijnen zeven jaar geleden had gevonden bij een verlaten buitenpost van het sandinistische leger. Hij zei niet te hebben geweten dat de mijnen konden ontploffen toen hij ze naar zijn huisje had gezeuld en op het dak had gelegd.

Een legerwoordvoerder zei dat in de afgelopen jaren rond de voormalige legerpost bij Kamla 188 mijnen zijn opgeruimd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.