+ Meer informatie

Tsjechen dol op broeken van Levi's

1 minuut leestijd

PRAAG (AP) - Lang voordat de deuren werden geopend, had zich een lange rij gevormd voor de eerste LevI's-winkel in de Tsjechoslowaakse hoofdstad Praag, die gisteren werd geopend.

Tsjechoslowaken zijn altijd dol geweest op de symbolen van het Amerikaanse leven, of dat nu Coca Cola is, popmuziek of spijkergoed, en velen toonden zich gisteren gaarne bereid een veer te laten voor een felbegeerde Levi's.

Voor de meeste Tsjechoslowaken kost een broek of een spijkerjack van het Amerikaanse merk, dat overigens op de zwarte markt al sinds jaar en dag verkrijgbaar is, meer dan een maandsalaris. Onder de klanten bevonden zich gisteren ook Duitsers en andere buitenlanders, die in Praag goedkoop uit zijn voor een Levi's 518 (ongeveer 115 gulden) of een jack (zo'n 140 gulden).

„Een Levi's is voor mij altijd de ultieme spijkerbroek geweest", zegt de 31-jarige technicus Miloslav Patak. „Zelfs al kun je voor de helft van de prijs ook iets leuks krijgen. Als je uit bent op kwaliteit en traditie, dan doet geld er niet toe".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.