+ Meer informatie

General Motors maakt weer winst

1 minuut leestijd

DETROIT — General Motors, de grootste autofabrikant ter wereld, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een winst van 190 miljoen dollar behaald, vergeleken met een winst van 155 miljoen dollar in het eerste en van 62 miljoen dollar in het laatste

kwartaal van 1980.

In totaal leed General Motors vorig jaar een verlies van meer dan driekwart miljoen dollar. Topman Roger D. Smith noemde het resultaat bemoedigend. De omvangrijke kostenbesparingen beginnen nu toch wat op te leveren. General Motors verkocht in de eerste drie maanden van dit jaar 1,69 miljoen auto's, zeventien procent minder dan in het eerste kwartaal van 1980 en 32 procent minder dan in dezelfde periode in 1979.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.