+ Meer informatie

Italiaanse politie jaagt op extremisten

1 minuut leestijd

EOME —^De Italiaanse poUtie heeft in onderaardse gewelven in Bologna het hoofdikwartier opgerold van de rechtse, extremistische beweging „Anno Zero" (jaar nul).

Anno Zero wordt beschouwd al» een zusterorganisatie van Ordin» Nero (zwarte orde), die zich verantwoordelijk heefit gesteld voor de aanslag op de sneltrein Rome-Münohem waartnj twaalf mensen om het leven kwamen. De politie kwam op het spoor van het hoofdikwartier na verhoor gedurende vier uur van de in verband met de aanslag gearresteerde Italo Bono. In het met rode zijde beklede hoofdkwartier vond de politie waipens, vlaggen, boeken en radioapparatuuT waarmee contact met valsdheumjaigers kan worden onderhouden.

Enikele weken geleden nam de politie in Bologna al een Cessraavliegtuig in beslag dat voor transport van parachutisten geschikt was. Hef toestel behoorde toe aan Elio Massagrande, de voortvluchtige, vermoedelijke leider van Ordine Nero.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.