+ Meer informatie

Graanoogst zes procent groter in de wereld

1 minuut leestijd

ROME — De Voedsel- en landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties verwacht dat de wereldproduktie van graan dit jaar ongeveer zes procent groter zal uitvallen dan verleden jaar. In een rapport van de organisatie dat woensdag is verschenen wordt de totale produktie voor 1976 op 1324 miljoen ton geraamd. De tarwe-oogst zal vermoedelijk elf procent meer opleveren dan verleden jaar maar de produktie van rijst zal naar schatting twee procent kleiner uitvallen. In het FAO-rapport wordt opgemerkt dat vooral de proiduktie in de ontwikkelingslanden flink toeneemt. Goede tot zeer goede oogsten worden verwacht in vrijwel alle Latijnsamerikaanse landen, in Noord-Afrika, in het Sahel-gebied en in het Midden-Oosten. Middelmatige oogsten worden ondanks overstromingen voorzien in India, Pakistan en Bangladesj. Op Sri Lanka zal de oogst waarschijnlijk tegenvallen als gevolg van droogte. Noord-Amerika en de Sowjet-Unie verwachten goede oogstcijfers. In Europa zal de produktie door de langdurige droogte van dit jaar vermoedelijk kleiner uitvallen dan in 1975 maar dat zal volgens de FAO weinig invloed hebben op de voedselvoorziening van de rest van wereld. De graanvoorraden in de wereld kunnen dit seizoen enigszins worden vergroot. De FAO verwacht ook voor het komende jaar goede oogstreRultaten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.