+ Meer informatie

Duizenden banen weg bij ABB

1 minuut leestijd

ZÜRICH (ANP/DPA) - Het Zweeds-Zwitserse technologieconcern ABB gaat weer duizenden banen schrappen.

Vanmorgen maakte het concern een nieuwe reorganisatie bekend, die ten koste gaat van ruim 10.000 arbeidsplaatsen. ABB zit nog in een vorig jaar begonnen reorganisatie, waarbij het een streep haalt door 12.000 banen.

ABB zet verder zijn divisie olie, gas en petrochemie in de etalage. Onder die divisie valt onder meer ABB Lummus in Den Haag. Het concern gaat zich toeleggen op industriële automatisering en energietechniek.

De vorig jaar juli ingezette herstructurering levert bij lange na niet het gewenste resultaat op. In oktober liet ABB weten met nieuwe plannen te komen, waarbij de werkgelegenheid wederom niet zou worden gespaard.

Het concern zit dik in de problemen. Het derde kwartaal van dit jaar leverde een verlies op van 183 miljoen dollar, tegen een winst van 23 miljoen dollar in het derde kwartaal van vorig jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.