+ Meer informatie

Verdrukking

1 minuut leestijd

„En opdat ik mij door de uitnemendheid der openbaringen niet zou verheffen, zo is mij gegeven een scherpe doorn in het vlees, namelijk een engel des satans, dat hij mij met vuisten slaan zou, opdat ik mij niet zou verheffen". (2 Korinthe 12:7)

Een christen zal er toe worden gebracht te gedenken aan vroegere vergeten zonden, wanneer hij wordt gebracht in de oven van verdrukking. Er zijn veel vroegere zonden, die hij heeft vergeten, doch die zullen in zijn herinnering worden teruggeroepen. Dit is gebeurd met de elf broeders van Jozef.
Toen zij in Egypte kwamen, werden zij indachtig hun zonden, dat zij hun broeder hadden verkocht.
Wij lezen in 1 Koningen 8:47, dat wanneer de Israëlieten zouden gevankelijk weggevoerd zijn , zij zouden zeggen: Wij hebben gezondigd en verkeerd gedaan, wij hebben goddelooslijk gehandeld. Verdrukking en beproeving brengen vergeten zonden in herinnering. Is het niet zeker, dat, wanneer een christen onder een kruis komt, hem soms enige zonden, waarover hij niet meer gedacht, in het aangezicht staren.

                                                                                       Andrew Gray
                                                                     (Uitnemende openbaringen) 

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.